Inovacija na tržištu Crne Gore

Nakon dugogodišnjeg boravka u raznim zemljama širom svijeta, Jelena i Ilija Jocović shvatili su da nedostaje nešto jako bitno u Crnoj Gori, što olakšava svakodnevne životne obaveze. Pokrenuli su zanimljiv poslovni trend – samouslužnu perionicu odjeće Laundry Lounge powered by LG. Više

1. Laundry Lounge je originalni poslovni koncept koji ste primijenili na Crnu Goru u kratkom razdoblju. Kada i gdje ste prvi put čuli za tu poslovnu ideju?

Prvi susret sa samouslužnim perionicama desio se prije 20 godina u Melburnu, Australija. Jako nam mi je bilo čudno ali ubrzo smo shvatili da vrijeme koje provedeš dok čekaš odjeću na pranju možeš iskoristiti na kvalitetan način. Osim toga i tehničke prednosti su velike. Profesionalne mašine nikako se ne mogu porediti sa kućnim koje su predviđene za manje kapacitete gardarobe, bilo kvalitetom pranja ili sušenja.

2. Ovo je treća LG Laundry Lounge perionica na svijetu. Što je kod vas drugačije i koje usluge pružate?

LG laundry Launge posjeduje moderne i pouzdane LG mašine, efikasnije, sa kapacitetom koji može da zadovolji potrebe manjih hotela, restorana, sportskih klubova, kozmetičkih i frizerskih salona, itd. Osim toga, efikasno rješavamo problem nedostatka vremena naših klijenata, uz prihvatljive troškove, bilo da je riječ o fizičkim osobama ili privrednim subjektima. LG Laundry Lounge nudi stručno, dostupno i jednostavno pranje veša.

3. S perionicama smo najviše upoznati preko američkih filmova i serija. Zanimljivo je da su se perionice pojavile u SAD-u prije 90 godina, u Velikoj Britaniji prije 70 godina, u Italiji prije 20. Međutim, kod nas dolaze tek sada. Kako to objašnjavate?

Nikada nije kasno za dobre životne navike. Životne navike ovoga parčeta neba su bile drugačije, surovije i nažalost su se tolerisale. Trebalo je vrijeme da društvo u kojem živimo sazri i prilagodi se svjetskom poretku priznavanja industrijske revolucije. Treba slijediti taj trend olakšavanja svakodnevice i ne gubiti dragocjeno vrijeme.

4. Kome sve perionica može olakšati život?

Perionica je potrebna svima, naročito pravnim licima iz oblasti hotelijerstva, ugostiteljstva i sl. Očekujemo i posebnu zainteresovanost zauzetih profesionalaca, studenata, starijih osoba pri čemu ne zanemarujemo ni potrebe prosječnog domaćinstva. Mi želimo da naši klijenti imaju više vremena za druženje sa najdražim ili uživanje u omiljenim aktivnostima, dok mi brinemo da njihov veš bude opran, osušen i ispeglan tako profesionalno da to više nikad ne požele da rade sami.

Ove godine su otvorene tri Laundry Lounge praonice u Italiji, jedna u Dubai-u, dvije u Manili, jedna u Irskoj i Maleziji, tako da i Crna Gora ulazi ovaj klub nudeći svojim klijentima boravak u jednom modernom, funkcionalnom i prijatnom ambijentu.